Molino.hu Logo
FőoldalHírek3 dimenziós építési háló? De hogy forogjon és világítson is?!

3 dimenziós építési háló? De hogy forogjon és világítson is?!

2011.01.04.

Magyarországon egyedülálló ambient megoldást nyújtott ügyfelének a MOLINO Kft. Budapesten.

3 dimenziós építési háló? De hogy forogjon és világítson is?!

Magyarországon egyedülálló ambient megoldást nyújtott ügyfelének a MOLINO Kft. Budapesten. Az MKB 2010-ben bevezetett chip kártyás bankkártya promóciójában a cégcsoport azt a feladatot kapta, hogy a közel 600 m2 –es építési állványra egyedi megjelenést kivitelezzen.

„3 dimenziós kiálló építési háló reklámokkal már találkozhattak a hazai fogyasztók, illetve a led fénysor sem volt igazi újdonság. A nagy kihívást, az elálló szerkezeten mozgó – forgó mozgást végző chip megvalósítása jelentette, melynek egyidejűleg belülről kellett világítani mindkét oldalon – nyilatkozta Tarján Tibor a cég ügyvezetője – aki hozzáfűzte: igenis lehet és kell is gondolkodni a már-már hagyományos ATL –nek minősülő helyszínek ambient megoldásokkal történő kombinálásában, melyet az MRSZ ambient tagozatának auditált kutatásai is alátámasztanak.”

„A tervezési fázisban, nagyon fontos volt az arányosságra figyelni, illetve az állvány terhelhetőségére. Nem kis fejtörést okozott a tervezésben, hogy az állványtól való szerkezet kiállási maximuma lényegében be volt határolva statikailag, a kártya forgó mozgása miatt a kártyának viszont körbe kellett tudnia fordulni – mondta Földényi Viktor, a MOLINO KFT. gyártás-kivitelezés divíziójának értékesítési igazgatója, aki a teljes kivitelezést koordinálta.”

A munkához 14 fős csapat vonult fel, csak a 3 ember magas kártyaszerkezet felhúzásához -mely közel 300 kg-ot tett ki- hat emberre volt szükség. A lakatos kivitelezési munkák, illetve a speciális forgómozgást végző motor, a belülről megvilágított backlight doboz tervezése és kivitelezése közel 5 hétig tartott. A kreatív ügynökség rugalmassága szintén elengedhetetlen volt a projekt sikerességéhez.

A forgalmas belvárosi helyszínen kívül további 2 helyszínen, a feladat a chip kártya kiemelésének megvalósítása volt, melyet egyedi aranyszínű LED sorral oldottak meg. A reklámháló e részén speciális bújtatókat és megerősített hegesztéssel vezették be a fény ledsort, melyet sötétedésre egy alkonykapcsoló hoz működésbe.

„Ügyfelünket próbáltuk meggyőzni egyszerűbb megoldásról, miután sorra zsákutcákba futottunk a tervezéskor, de kitartott saját ötlete mellett, és végül igaza lett. Arra a kérdésére, hogy a forgó mozgást végző villogó chip kártyában hogyan nem gubancolódnak majd össze a vezetékek, annyit kértünk: hadd maradjon a mi titkunk!” – mondta Tarján Tibor, a MOLINO KFT. ügyvezetője.

További képek:

3 dimenziós építési háló? De hogy forogjon és világítson is?!: 3D MKB Bank3 dimenziós építési háló? De hogy forogjon és világítson is?!(32 kép)

 

Kapcsolat

MOLINO Reklámügynökség KFT. +36 26 889 889 Elérhetőségek (kapcsolat)Élő chat (online) Nyitva tartás
H-CS: 8:00-17:00
P: 8:30-15:00
SZ2020
SuperBrands 2015
Copyright © molino.hu 2004-2024 Minden jog fenntartva.