Molino.hu Logo
FőoldalHírekEurópa legnagyobb védőháló kivitelezése Budapesten

Európa legnagyobb védőháló kivitelezése Budapesten

2010.04.07.

Budapest, Belváros, hétfő reggel. Több hétig tartó ötletbörze után érkezik az első háló a MOLINO KFT. szentendrei nyomdájából.

Európa legnagyobb védőháló kivitelezése Budapesten

Budapest, Belváros, hétfő reggel. Több hétig tartó ötletbörze után érkezik az első háló a MOLINO KFT. szentendrei nyomdájából. 8 ipari alpinista, állványépítők, szerkezet lakatosok és statikus vizsgálja az akkor még „lehetetlen” határidejű munka épületeit. Mindenhol díszítő frízek, kiugró párkányok, omladozó alsó 3 szint, sehol egy jó kikötési pont…

Eredetileg tartókonzolok garmadáját szerették volna bevetni, majd a szűkös határidő, az egyenletlen felület, valamint a biztonság, öszvér megoldáshoz vezetett, melyre még nem volt példa, főleg ekkora méretben. A feladat, 3 épülettömböt betakaró - a lehető legjobban összefüggő - háló kitalálása-kivitelezése volt oly módon, hogy míg a Luxus áruházzal érintkező „A” épület egyenes felületet alkot, addig a „Jövő Útján” belvárosi felújítási program keretében megszépülő Bécsi utca által határolt frontokon régi, parapetekkel és „egyéb kiálló tárgyakkal” színesített felülettel kellett a kivitelezőnek dolgoznia. Nehezítette a feladatot, hogy az utcára a felújítást követően kosaras autókkal nem lehetett behajtani, így mindezek telepítését alpin technikával lehetett csak megvalósítani.

Védőháló kivitelezés

Bár a MOLINO KFT. - mint az MRSZ Ambient Tagozatának tagja - munkatársai és alvállalkozói nem először találkoztak egyedi megoldást igénylő kivitelezéssel, hiszen maguk is egyedi reklámfelületek kivitelezésével és bérbeadásával foglalkoznak, a feladat nagy kihívás volt.

„Nehezítette a kivitelezést a Megrendelő illetve az Önkormányzat által megszabott kivitelezési határidő, mely az utca vasárnapi átadási időpontjával megegyezett, továbbá, hogy bármelyik részfolyamat késése az egész projekt határidejét veszélyeztetette volna. A projekt egyedisége és méretei miatt az alvállalkozók is sajátjukként kezelték a munkát, a tőlük elvárt legnagyobb profizmussal.” - nyilatkozta Tarján Tibor a MOLINO KFT. ügyvezetője, aki a teljes kivitelezést koordinálta.

A nyomatok éjszakai műszakokban készültek. Mivel a homlokzatok különösen bonyolultak voltak, így végleges gyártás csak a fogadó szerkezetek, illetve az állványok, sodronykeretek elkészülte után történő mérés után lehetett. Különösen fontos volt, hogy a grafikai elemek-feliratok az egyes fordulóknál ne essenek szét, de mégis arányosak legyenek, így a DTP grafikusnak éjjel-nappal a gép előtt kellett ülnie.

A reklám több mint 3.100 m2 felületet tesz ki, mely több mint 17 darabból állt össze, a legnagyobb egybefüggő mesh háló 580 m2-es, míg a legkisebb „takarószoknya” 4 m2-es méretben készült. További egyedisége, hogy az egyes boltok előtti bejárást biztosítani kellett, így a földszinti részen a boltok előtt speciális feltekerhető megoldást alkalmaztak.

Kapcsolódó képek:

Európa legnagyobb védőháló kivitelezése BudapestenTöbb hétig tartó ötletbörze után érkezik az első háló a MOLINO KFT. szentendrei nyomdájából.

Kapcsolat

MOLINO Reklámügynökség KFT. +36 26 889 889 Elérhetőségek (kapcsolat)Élő chat (online) Nyitva tartás
H-CS: 8:00-17:00
P: 8:30-15:00
SZ2020
SuperBrands 2015
Copyright © molino.hu 2004-2024 Minden jog fenntartva.