Molino.hu Logo
FőoldalHírekEgyedi displayek tervezési folyamata

Egyedi displayek tervezési folyamata

2024.07.03.

A papír alapú displayek sokoldalú, költséghatékony és környezetbarát megoldásokat kínálnak a termékbemutatás és promóció területén.

Egyedi displayek tervezési folyamata

Ezek az előnyök teszik őket népszerűvé a kiskereskedelemben és a marketing kampányokban egyaránt. Az alapos előkészítés kulcsfontosságú a sikeres kivitelezéshez. Az alábbi kérdések megválaszolása segíthet abban, hogy a folyamat gyors, hatékony és költséghatékony legyen, valamint biztosítja, hogy a végeredmény magas színvonalú és megtérülő befektetés legyen.

Milyen típusú displayre van szükség?

Asztali, álló, fali, pult, tároló, vagy akár több polcos displayek közül is lehet választani.  Fontos tudni, hogy a display hol kerül majd elhelyezésre: üzletberendezés része lesz, kiállítási standra kerül, vagy promóciós célokat szolgál majd egy áruházban.

Mi a tervezési határidő?

Világos határidőt kell meghatározni a tervezés megkezdése előtt, hiszen összetett és pontos tervezést igénylő feladat az egyedi display előállítása.
Ha gyors kivitelezés szükséges, lehet, hogy már a rendelkezésre álló sablonokból érdemes választani, míg hosszabb előkészületi idő esetén teljesen egyedi méretek és stílusok is elérhetők.

Milyen méretei legyenek a terméknek?

A termékek méretének és súlyának ismerete elengedhetetlen a szerkezeti tervezéshez. Az egyedi displayek tervezését befolyásolja, hogy milyen termékeket fognak tárolni. Például többpolcos verzió esetén a tervezőnek pontosan ismernie kell a termékek méreteit, hogy a polcok megfelelő szélességgel és mélységgel rendelkezzenek. Emellett a polcok közötti függőleges hely és a termékek súlya is kulcsfontosságú tényezők.

A display tervezésének egyik kulcskérdése, hogy mennyi terméket kíván elhelyezni rajta. Ez befolyásolja a display méretét, stabilitását és anyaghasználatát. A terméktároló displayeknek stabilnak kell lenniük, és megfelelő helyet kell biztosítaniuk a termékek számára, miközben vonzó megjelenést biztosítanak.

Milyen legyen a grafika?

A tervezési folyamat során fontos, hogy világos elképzelésünk legyen az elérni kívánt esztétikáról. Milyen életstílust kíván közvetíteni a display, és milyen vizuális elemekkel érheti el ezt? Milyen színek és elemek segíthetnek a márka megjelenítésében? Hasznos lehet referenciaképeket, arculati elemeket bemutatni a tervezőcsapatnak, amelyek iránymutatásként szolgálhatnak az esztétikai célok elérésében.

Vannak-e magassági korlátozások vagy méretkövetelmények?

A kiskereskedők általában szigorú követelményeket támasztanak a displayek méretével és magasságával kapcsolatban. Ezért fontos, hogy már a tervezés elején tisztában legyünk ezekkel a korlátozásokkal.

A tervezés előtt érdemes összegyűjteni a termékek súlyára és méreteire vonatkozó adatokat. Minden méretet meg kell adni, beleértve a termék szélességét, mélységét és magasságát. Ha a termék felakasztható, fontos megadni a függesztés hosszát és a csomagoláson lévő lyuk típusát.

Hány oldalú legyen?

Az oldalak száma függ a display helyétől az üzletben és a termék mennyiségétől. Egy falhoz helyezett dispaly esetében az egyoldalas vagy háromoldalas megoldások a legmegfelelőbbek. Nyitott területen szabadon álló displayek esetén a kétoldalas vagy négyoldalas verziók is szóba jöhetnek.

Hány darab termékre van szükség?

Az optimális gyártási mennyiség minimum 400 darab, mivel ebben a mennyiségben oszlanak el legjobban a tervezési és gyártási költségek.

Miután összegyűjtöttük az összes szükséges információt, szakembereink a legmodernebb szoftverek segítségével kezdik meg a display tervezését. A folyamat általában néhány hetet vesz igénybe. Célunk, hogy olyan displayt alkossunk, amely könnyen összeszerelhető, és tökéletesen alkalmas a termékek biztonságos és vizuális bemutatására. Természetesen a konstrukciót alaposan teszteljük is.

A tervezési fázis befejezése után készítjük el az árajánlatot, amely részletesen tartalmazza az alapanyagok és a munkafolyamatok költségeit. Az ajánlat elkészítésekor fontos figyelembe venni, hogy az ügyfél kér-e extra védelmet, például felázás elleni tálcát vagy fóliát, amelyek megvédik a displayt a sérülésektől. Az árajánlat tartalmazza a csomagolás és szállítás költségeket is. A termékek lapra szerelve, összeállítva, vagy akár termékekkel feltöltve is rendelhetők, utóbbi esetben transzport boxokat is biztosítunk a kész displayek védelmére.

A gyártást megelőzően egy mintadarabot készítünk, amelyet az ügyfélnek jóvá kell hagynia. Ez a minta már tartalmazza a végleges grafikai elemeket, és teljesen úgy néz ki, mint a kész termék. Az ügyfél kérhet kisebb módosításokat, majd a jóváhagyást követően indulhat a teljes mennyiség gyártása.

Papír alapú displayeink tervezése és gyártása során arra törekszünk, hogy ügyfeleink számára a legjobb minőségű, tartós és esztétikus megoldásokat biztosítsuk. Ha Ön is egyedi displayt szeretne rendelni, keressen minket bizalommal, és szakértő csapatunk segít megvalósítani elképzeléseit

Kapcsolat

MOLINO Reklámügynökség KFT. +36 26 889 889 Elérhetőségek (kapcsolat)Élő chat (online) Nyitva tartás
H-CS: 8:00-17:00
P: 8:30-15:00
SZ2020
SuperBrands 2015
Copyright © molino.hu 2004-2024 Minden jog fenntartva.