Molino.hu Logo
FőoldalHírekMegfelelő nyomtatási technika kiválasztása

Megfelelő nyomtatási technika kiválasztása

2024.06.06.

A reklámiparban kulcsfontosságú a megfelelő nyomtatási technika kiválasztása, hiszen ez nagyban befolyásolja a végeredmény minőségét és tartósságát. Két népszerű módszer van.

Megfelelő nyomtatási technika kiválasztása

Mikor válasszunk a tábla alapanyagok esetében direkt nyomtatást és mikor kasírozzunk nyomtatott vinyl fóliával? Nézzük, mikor érdemes az egyiket, és mikor a másikat választani:

Direkt nyomtatás táblás alapanyagokra

A direkt nyomtatás előnye, hogy gyors. Nagyon gyors. Az UV nyomtatás azonnal szárad, így pillanatok alatt elkészülnek a táblák. A festék közvetlenül az alapanyagra kerül, tartós lesz, ellenáll a karcolásoknak, az UV sugárzásnak és egyéb környezeti hatásoknak. Igaz, hogy a felület nem lesz fényes, de ettől függetlenül, szép és esztétikus végeredményt kapunk. Gazdaságos is, mert nem kell külön fólia nyomtatás és kasírozás.  Egyedüli hátránya, hogy nem hajlítható, bár erre sok esetben nincs is szükség, amikor partnereink ezt a nyomtatási módszert válasszák. 

Összefoglalva, ha reklámtáblára van szükséged, beltéri vagy kültéri használatra, és mindezt gyorsan és költséghatékonyan szeretnéd, akkor mi a direkt nyomtatást javasoljuk.

Táblanyomtatás

Nyomtatott vinyl fóliával való kasírozás

A kasírozás német közvetítéssel a francia "cacher" szóból származik, amely eredetileg azt jelenti: elrejteni, eltakarni. A kasírozás lényege, hogy egy nyomtatott anyagot, egy keményebb, merev alátétre rögzítenek. Ez az alátét lehet például karton, habkarton, fa, vagy fém.

Ez a módszer különböző felületekre és alapanyagokra alkalmazható, beleértve a görbült vagy egyenetlen felületeket is. Beltéri felhasználás esetén tartós, de kültéren könnyen fakulhat. Fényes felületet biztosít, szóval, ha csillogó nyomatokat szeretnél, ez a tuti választás. Ajánlott egyedi formák és nem sík felületek esetén, valamint olyan reklámokhoz, amiket gyakran cserélni kell.  

vinyl nyomtatás

Összefoglalva, a direkt nyomtatás és a kasírozott vinyl fólia egyaránt remek megoldás a reklámgyártásban, de eltérő helyzetekben jobbak. A direkt nyomtatás gyors és költséghatékony a sík felületű táblákhoz, míg a kasírozott vinyl fólia egyenetlen, íves felületekhez vagy fényes nyomatokhoz ideális. Te csak mond mit szeretnél, mi kiválasztjuk a megfelelő technikát, hogy biztosan elérd a legjobb eredményt.

Kapcsolat

MOLINO Reklámügynökség KFT. +36 26 889 889 Elérhetőségek (kapcsolat)Élő chat (online) Nyitva tartás
H-CS: 8:00-17:00
P: 8:30-15:00
SZ2020
SuperBrands 2015
Copyright © molino.hu 2004-2024 Minden jog fenntartva.